Pomoc se Zažít město jinak a pár novinek

Vážení obyvatelé a příznivci sídliště Invalidovna,

dne 17. září se uskuteční sousedská slavnost Zažít město jinak, ke které bychom se rádi na Invalidovně připojili. Velmi oceníme, pokud byste nám s její organizací pomohli. Zejména sháníme někoho s potravinářským průkazem. Velmi ale cceníme i kohokoliv, kdo by se chtěl podílet na vymýšlení a zajištění programu. Smyslem akce je, ať se lidé v sousedství lépe poznají. Rádi bychom tedy zajistili zábavný program pro děti a příležitost pro dospělé se setkat. Pokud vás tato iniciativa zaujala, odpovězte nám prosím na tento e-mail.

Ve čtrtek 14. 7. od 17:30 se v základní škole Petra Strozziho uskuteční beseda organizovaná Prahou 8, ve které politici Prahy 8, developeři a občané budou debatovat o plánované zástavbě na našem sídlišti. Označte si prosím tento termín v kalendáři. Jakmile budeme vědět podrobnosti, na debatu vás pozveme, neboť naši političtí reprezentanti potřebují slyšet, co si občané myslí.

Od našeho posledního e-mailu jsme byli interpelovat na zastupitelstvu Hlavního města Prahy, kde jsme se s potěšením dozvěděli, že stále existuje možnost, že podoba plánované zástavby nad metrem a supermarketem Albert bude přehodnocena. Podrobnosti si můžete přečíst na naší stránce na síti Facebook. Dále také pokračují jednání o tom, aby u nás byla pobočka Městské knihovny jakožto komunitního centra. Městská knihovna má zájem v Karlíně být, ale zvažuje i umístění v rámci nové zástavby na Palmovce. Budeme bojovat za to, aby pobočka byla u nás.